Onderhoud drainage

Na de aanleg van een drainage kan onderhoud nodig zijn. Zo blijft land, terrein of veld in optimale conditie en blijft de drainage maximaal effectief. Het gaat hierbij om het spoelen van de drains.

Hoe vaak er gereinigd moet worden is afhankelijk van de grondsoort. Vooral bij ijzerhoudende grond is regelmatig reinigen belangrijk. Anders neemt het waterafvoerend vermogen sterk af.

De eindbuizen moeten altijd vrij kunnen afwateren. Dit is (in de landbouw) vrij eenvoudig uit te voeren: maak ieder jaar met de schop de eindbuizen vrij. In enkele gevallen is het noodzakelijk om de drains te reinigen.

Reinigen kan met verschillende middelen. Is er in de directe omgeving geen water beschikbaar? Dan nemen de mannen van Combi Drain water mee. Combi Drain heeft voor het reinigen van de drainage van sportvelden: een drainspoeler met een lengte tot 200 meter.

Voor de landbouw: een drainspoeler met een lengte tot 500 meter.

 

Problemen opsporen

Combi Drain beschikt over een drainage-inspectiesysteem.

Met deze apparatuur kunnen we zeer nauwkeurig door middel van digitale draai-, panoramiseer-, en zoomfuncties probleemgebieden c.q. mankementen aan de drainage en leidingen opsporen en in beeld brengen.

Met een enkele druk op de knop kunnen we volledig digitale video’s en beelden van hoge kwaliteit opnemen die automatisch voorzien worden van een tijd- en datumstempel.  Zo kunnen we voor u met een camera op een doorsteker aan een 120 meter lange kabel de drainage, leidingen en afvoeren eenvoudig en effectief inspecteren, in beeld brengen  en repareren.

ADRES

Combi Drain: Asserwijk 34, 9406 XK Assen

Combi Drain: Trageldijk 7, 7741 KN Coevorden

Hamminga Drainage: Edama 9, 9981 ND Uithuizen

TELEFOON

0592 - 46 05 24

0524 - 51 38 24

0595 - 72 59 25

E-MAIL

info@combidrain.nl


      

Share This